1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray
  4. Macar Usulü Mantar Çorbası Tarifi

Macar Usulü Mantar Çorbası Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Yazı Başlangıç

Macar Usulü Mantar Çorbası Malzemeleri

  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 300 gram mantar
  • 1 bardak süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım çay bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 bardak tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Macar Usulü Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Orta ateşte tereyağını eritin.
  2. 5 dakika kadar soğanları tereyağında soteleyin.
  3. Mantarları doğrayın ve tencereye ekleyip 5 dakika daha soteleyin.
  4. Soya sosu ve tavuk suyunu ilave edin.
  5. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  6. Ayrı bir kapra un ve sütü çırpın.
  7. Çorbaya yavaşca ekleyin ve 15 dakika daha kısık ateşte pişirin.
  8. Limon suyu, yoğurt, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta çırpın.
  9. Çorbadan birkaç kepçe alarak yoğurtlu karışıma ekleyip ılımasını sağlayın.
  10. Daha sonra yoğurtlu karışımı çorbaya yavaşca ekleyin, karıştırın ve 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  11. Dereotu serperek servis yapabilirsiniz.

Macar Usulü Mantar Çorbası Tarifi
Yorum Yap
Yazı Sonu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Deniz Haber - Deniz Haberleri - Deniz Haber Ajansı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!