1. Haberler
  2. Uncategorized
  3. Fırınlanmış Patates Çorbası Tarifi

Fırınlanmış Patates Çorbası Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Yazı Başlangıç

Fırınlanmış Patates Çorbası Malzemeleri

  • 4 adet büyük boy patates
  • 50 gram tereyağı
  • 2/3 bardak un
  • 8 bardak süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 100 ml krema

Fırınlanmış Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabuklarını iyice yıkayın ve kurulayın.
  2. Patatesleri iyice pişene kadar 1 saate yakın fırınlayın.
  3. Bir tencerede tereyağını eritin.
  4. Unu 1 dakika kadar yağda kavurun.
  5. Sütü ekleyin ve topaklanmaması için iyice çırpın.
  6. Kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
  7. Patatesleri ortadan yarın ve içlerini kaşıkla oyun.
  8. Patatesi, kaşarı, baharatları ekleyin ve karıştırın.
  9. 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin ve ocaktan almadan hemen önce kremayı ilave edin.

Fırınlanmış Patates Çorbası Tarifi
Yorum Yap
Yazı Sonu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Deniz Haber - Deniz Haberleri - Deniz Haber Ajansı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!